El llibre més llegit

La Bíblia és una col·lecció de 66 llibres, escrits per al voltant de 44 autors diferents, al llarg d'un període de més de 1000 anys. Els primers textos van començar a escriure's en popularitzar-se l'alfabet protosinaític, entre les àrees d'Egipte i el que ara és Palestina. L'escriptura deixava de ser aleshores un privilegi de certes persones. Els fusters començaven a poder escriure's instruccions entre si als propis mobles, els artesans de l'ivori a escriure frases inspiracionals a les seves pintes o els petits pobles nòmades a portar a través del desert les seves pròpies lleis en taules de pedra.

La història de Jesús va començar a escriure's també per persones de classe humil, en forma de frases i cançons curtes. Textos que no volien oblidar i que després van ser compilades a partir de l'any 70, en allò que avui coneixem com els evangelis de Lluc o Mateu. Qui coneixem com l'Evangeli de Marc, va ser escrit originalment de forma anònima. El més tardà, l'Evangeli de Joan, va ser acabat pels volts dels anys 90-110. G.E. Wright, l'arqueòleg de la Universitat de Harvard, assegura que els primers cristians eren tan aficionats a la lectura al segle III, que van ser claus en la transició del papir al còdex - el pare dels nostres moderns llibres.

La lectura d'aquests 66 llibres ha estat tan contracultural, que fins avui ha estat perseguida de manera ininterrompuda. La va prohibir una llarga tradició de papes com Joan X (920), Gregori VII (1080) o Gregori XI (1376). Felip II li va posar preu al cap del traductor Casiodoro de Reina el 1564: “si per ventura es trobés als carrers o en qualsevol altre lloc, prometent una suma de diners a qui el descobrís”. La Bíblia, però, s'obre camí també de forma clandestina. Miguel de Cervantes, per exemple, va incloure al voltant de tres-centes referències a textos bíblics, al segon llibre més traduït i publicat de la història: “Don Quixot de la Manxa” (1605).

Creus que coneixes ja el llibre més traduït, imprès i llegit? Uneix-te a les “Tertúlies Uncover” a Caldes de Montbui. Alguns de nosaltres ens reunim regularment per fer lectura crítica de les biografies de Jesús i podràs col·laborar amb la teva opinió sigui quina sigui la teva creença. Descobreix-ho per tu mateix, deixa'ns el teu contacte al formulari que trobaràs més avall!

Comentaris

Saps qui som nosaltres?
Consulta la nostra pàgina de preguntes freqüents o truca'ns a l'+34 938.651.226 o +34 679.448.829

Vine a conèixer-nos!

Horari de portes obertes:

  • Diumenges 11:00: Adoració i Comunió.
  • Diumenges 11:30: Escola Dominical per nens/es.

Seguim les normes sanitàries vigents de la Generalitat de Catalunya en relació amb la pandèmia, proveint a més de gel i màscares aquells assistents que vulguin utilitzar-les.

Review Widget
Escriu o edita la meva ressenya

Carrer George Lawrence, 10
08140 Caldes de Montbui
Barcelona
Telf: +34 938.651.226 o +34 679.448.829

L'església a les xarxes INSTAGRAM, GOOGLE, IVOOX, YOUTUBE 1, YOUTUBE 2, FACEBOOK

¡Envia'ns un missatge!

Nom

Correu electrònic *

Missatge *